Belangrijkste punten:

  • Microstrategy gaat $1 miljard aan aandelen verkopen om bitcoin te kopen.
  • Eerder verkocht het bedrijf al $500 miljoen aan beveiligde obligaties om ruwweg 11.900 BTC te kopen.
  • CEO Michael Saylor neemt deel aan vergadering van Bitcoin Mining Council.

MicroStrategy gaat tot $1 miljard aan aandelen verkopen om meer bitcoin te kopen, zo blijkt uit een op 14 juni gepubliceerd formulier.

MicroStrategy, in zijn laatste stap als teken van steun voor bitcoin, gaat tot $1 miljard van zijn aandelen verkopen om de activa te kopen. Het bedrijf publiceerde het betreffende SEC-formulier op 14 juni. CEO Michel Saylor, nu een van de sterkste voorstanders van bitcoin, onthulde de ontwikkeling ook op Twitter.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

MicroStrategy heeft consequent zijn bitcoin inzet verdubbeld, na een aanzienlijk rendement te hebben behaald op zijn bitcoin aankopen met de bull-run in de eerste paar maanden van 2021. Het is duidelijk dat het bedrijf en zijn leidende figuur erop vertrouwen dat bitcoin in de toekomst zal blijven groeien.

Het bedrijf houdt zich aan zijn woord. Gisteren nog, op 14 juni, verkocht het $500 miljoen aan beveiligde obligaties om ruwweg 11.900 BTC te kopen. Dit nieuws deed de koers van MicroStrategy met 12% stijgen.

MicroStrategy’s interesse in bitcoin gaat verder dan alleen BTC kopen en op de activa blijven zitten. De CEO van het bedrijf is betrokken bij meer educatieve en bewustwordingsinspanningen, waaronder de lancering van een Bitcoin Mining Council.

Michael Saylor en de Bitcoin Mining Council

Onlangs kondigde Saylor aan dat de pas opgerichte Bitcoin Mining Council op 16 juni bijeen zou komen om te praten over het energieverbruik van bitcoin en mogelijke groene energieoplossingen. Opvallend is dat Elon Musk geen deel gaat uitmaken van de mining council, hoewel hij in het verleden wel een gesprek heeft gevoerd in verband met de raad.

De tweets van Musk veroorzaakten een storm van krantenkoppen over het energieverbruik van bitcoin, waardoor de prijs van de cryptocurrency kelderde. De Tesla CEO zei dat het bedrijf ging stoppen met het accepteren van bitcoin betalingen voor Teslas totdat de mining gaat overstappen op schonere energiebronnen.

Bitvavo

Onlangs heeft hij de status hiervan geüpdatet door te zeggen dat als er bevestiging zou zijn dat ongeveer 50% van de mining gebruik maakt van schone energie, evenals een “positieve toekomstige trend”, Tesla weer zou beginnen met het accepteren van bitcoin. Dit hielp de prijs van bitcoin omhoog, bovenop de goedkeuring van de Taproot-upgrade voor het netwerk.

De Bitcoin Mining Council zelf is een organisatie die losjes is samengesteld uit individuen, groepen en miners die zich richten op het brengen van positieve veranderingen in het minen op het netwerk. In de FAQ op de pagina van de raad wordt zelfs gezegd dat Elon Musk er niet bij betrokken is, waarmee de zorgen van de markt over de Tesla CEO, waar ze boos over is geworden, worden weggenomen.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.