De nieuwe Bitcoin gebruikersgrafiek is een lust voor het oog. Hoewel de koers van Bitcoin een tijdje zijwaarts bewoog bleef het netwerk door groeien. En met elke nieuwe deelnemer breidt het netwerk zich oneindig uit. En daarmee stijgt de waarde van het netwerk in dezelfde orde van grootte. Dat is de aard van het “netwerk effect” fenomeen.

Dat is wat deze grafiek van on-chain analist Will Clemente laat zien:

Zoals een van de gastheren van de Altcoin Daily show zegt: “De handelaren beheersen de korte termijn markt.” Als we het echter over de lange termijn hebben is dit een van de meest bullish grafieken die je ziet. En, gelukkig voor ons, legde Clemente zelf de nuances van de grafiek uit in de genoemde YouTube-show.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De walvissen verdelen hun munten

De Gini-index, of Gini-coëfficiënt, is een maatstaf voor de inkomensverdeling over een bevolking, ontwikkeld door de Italiaanse statisticus Corrado Gini in 1912. Het wordt vaak gebruikt als een maatstaf voor economische ongelijkheid, waarbij de inkomensverdeling of, minder gebruikelijk, de vermogensverdeling onder een bevolking wordt gemeten.

De Gini-coëfficiënt van Bitcoin wordt steeds gezonder. Volgens William Clemente, als je ETF’s en Grayscale eruit filtert, laten on-chain analytics zien dat “na verloop van tijd de walvissen hun munten gewoon verdelen.” Volgens hem stoppen entiteiten met minder dan 10 BTC nooit met kopen. “Sinds 19 mei is de retail zwaarder aan het accumuleren dan de whales.” Elke dag die voorbij gaat, wordt de “gezonde verdeling van Bitcoin over het netwerk” beter en beter.

Nieuwe Bitcoin gebruikers een zeer aantrekkelijk ogende grafiek

Volgens Clemente laat zijn “zeer aantrekkelijk ogende grafiek” “de netto gebruikersgroei van het netwerk” zien. Zijn methode is eenvoudig. Hij zoekt naar “clusters van adressen die op één persoon lijken,” dat zijn de entiteiten. Dan trekt hij “de hoeveelheid nieuwe entiteiten die op de keten komen” af van “de entiteiten die eruit zien alsof ze inactief zijn”. Het resultaat is het dagelijkse aantal nieuwe Bitcoin-gebruikers.

Zoals de grafiek duidelijk laat zien, hebben we onlangs een recordaantal nieuwe Bitcoin-gebruikers per dag bereikt. Maar er is meer. Volgens Clemente zit het verhaal in de “incrementele toename tussen elke grote piek.” Op het hoogtepunt in 2011 kwamen er 1050 nieuwe gebruikers per dag bij op het netwerk. In de twee pieken van 2013 ging het aantal van 1500 naar ongeveer 5000 per dag. Op het beste moment van 2017 kwamen er 40000 nieuwe Bitcoin-gebruikers per dag bij.

Al die pieken kenden een dramatische terugval. Als we kijken naar 2021, in het algemeen, is het een “langzame stijging”. Dus, “als dit de piek is, hebben we niet die daling in nieuwe gebruikersgroei gezien die we elke cyclus hadden.” Integendeel, “we hebben net de all-time high van 2017 overschreden.” Als Clemente gelijk heeft, betekenen die nieuwe Bitcoin-gebruikers dat we nog lang niet bij de top zijn.

BTCUSD price chart 08/06/2021 - TradingView
BTC prijsgrafiek voor 08/06/2021 op Bitstamp | Bron: BTC/USD op TradingView.com
Bitvavo

Wat zeggen de grote namen over de gebruikers van Bitcoin?

Volgens de legende vroeg de legendarische belegger Paul Tudor Jones ooit aan Stan Druckenmiller:

“Wist je dat toen Bitcoin van $17.000 naar $3000 ging 86% van de mensen die het op $17.000 bezaten het nooit hebben verkocht?”

Druckenmiller antwoordde: Dit was enorm in mijn gedachten. Dus hier is iets met een eindige voorraad en 86% van de eigenaren zijn religieuze fanatiekelingen.

Zullen de nieuwe Bitcoin-gebruikers net zo handelen als het bear season aanbreekt? Alleen de tijd zal het leren.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.