De crypto-industrie kreeg een dosis goed nieuws in de vorm van een nieuwe Fidelity enquête die suggereert dat massale institutionele adoptie op komst is.

Belangrijkste punten:

  • Uit een onderzoek van Fidelity Digital Assets blijkt dat 90% van de institutionele beleggers van plan is om crypto te bezitten tegen 2026.
  • De interesse is het grootst in Azië, maar beleggers in Europa en de VS worden ook steeds optimistischer
Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Het aantal institutionele beleggers vermogensbeheerders, stichtingen enzovoort dat crypto activa bezit, is dramatisch gegroeid, en zal dat in de toekomst blijven doen, volgens een nieuw onderzoek van Fidelity Digital Assets.

Volgens het onderzoek is 70% van de institutionele beleggers van plan om in de nabije toekomst digitale activa te kopen of erin te beleggen, en meer dan 90% van hen is van plan dit te doen tegen 2026.

Hoewel de crypto industrie regelmatig optimistische enquêtes uitbrengt, zijn de bevindingen van Fidelity het vermelden waard gezien de omvang en invloed van het bedrijf in de bredere financiële markten. De bevindingen zijn ook een beetje goed nieuws voor de industrie op een moment dat de markten in een maandenlange malaise zijn beland.

De enquête, die blind werd uitgevoerd, peilde naar de mening van meer dan 1.100 institutionele beleggers, ruwweg verdeeld over de V.S., Europa en Azië. Het definieerde crypto bezit als het rechtstreeks bezitten van digitale activa of het investeren in bedrijven op het gebied van crypto.

Bitvavo

Een ander opmerkelijk kenmerk van het onderzoek was dat Aziatische beleggers momenteel aanzienlijk meer blootstelling hebben aan crypto dan andere delen van de wereld, maar dat die in de VS en Europa snel aan het inlopen zijn.

Er is echter nog steeds enige scepsis ten aanzien van crypto onder instellingen. Beleggers noemden prijsvolatiliteit als het belangrijkste afschrikmiddel om crypto te verwerven, maar uitten ook hun bezorgdheid over het risico van marktmanipulatie en het gebrek aan fundamentals om de waarde te meten.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!