Carlitos Antonio Rejala Helman zegt dat Paraguay in juli Bitcoin wetgeving gaat maken.

Belangrijke punten

  • Carlitos Antonio Rejala Helman, een ambtenaar uit Paraguay, is van plan om in juli Bitcoin wetgeving in te voeren.
  • Rejala Helman hintte hier al eerder op in juni, toen hij een project voorstelde waarbij Bitcoin en PayPal betrokken zijn.
  • Een van de top entertainmentbedrijven van Paraguay, Grupo Cinco, is ook van plan om Bitcoin en andere cryptocurrencies te accepteren.

Carlitos Antonio Rejala Helman, een afgevaardigde van de Natie en lid van het Congres in Paraguay, is van plan om volgende maand een wetsvoorstel in te dienen voor Bitcoin.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Ambtenaar suggereert wetgeving in juli

Vandaag verklaarde Rejala Helman op Twitter dat hij van plan is om in de komende maand nieuwe Bitcoin en cryptocurrency wetgeving in te dienen. “Dit is Paraguay,” schreef hij. “In juli maken we wetten!”

Rejala Helman hintte eerder op de invoering van nieuwe Bitcoin-wetgeving begin juni, toen hij suggereerde dat het land zou werken aan een project waarbij Bitcoin en PayPal betrokken zijn.

Tot nu toe zijn er weinig andere details bekend gemaakt. Maar El Salvador, dat wetgeving aan het invoeren is die Bitcoin tot een wettig betaalmiddel maakt, zal waarschijnlijk invloed hebben op de plannen van Rejala Helman.

Dit soort wetgeving zou Bitcoin-transacties gangbaarder kunnen maken tussen individuen en in de handel.

Bitvavo

Andere ontwikkelingen in Paraguay

Het nieuws komt na een andere gerelateerde ontwikkeling. Grupo Cinco, een van de grootste entertainmentbedrijven van Paraguay, is van plan om volgende maand cryptocurrency te accepteren. De groep zal Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Shiba Token (SHIB), en Chiliz (CHZ) accepteren.

Grupo Cinco werkt met bedrijven in de uitgaansindustrie. Dat betekent dat het 24 bedrijven – waaronder nachtclubs, restaurants en cafés – zal helpen bij het accepteren van de hierboven genoemde cryptocurrencies.

Rejala Helman erkende de plannen van Grupo Cinco om cryptocurrencies te gaan gebruiken en verklaarde dat de jeugd van Paraguay de “belangrijkste bondgenoot” van het land is. Hij voegde eraan toe dat “een hele nieuwe mentaliteitsverschuiving nadert” en zei dat “de sprong die Paraguay kan maken ongekend is.”

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.