Drie ministeries van de Salvadoraanse overheid bespreken momenteel of bedrijven salarissen in Bitcoin moeten betalen

De Salvadoraanse minister van Arbeid en Sociaal Welzijn Rolando Castro zegt dat de regering momenteel bespreekt of bedrijven salarissen in Bitcoin moeten uitbetalen, aldus Telenoticias21.

De details over het nieuwe initiatief blijven schaars, en het is onduidelijk hoe werkgevers in staat zullen zijn om de volatiliteit van de cryptocurrency te beperken.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Het ministerie van Economie en het ministerie van Financiën werken samen met het ministerie van Arbeid en Sociale Zaken aan de kwestie.

De wet van 2001 op de monetaire integratie van El Salvador bevat artikel 7, waarin staat dat alle salarissen in dollars moeten worden betaald. Het land verving de Salvadoraanse colón door de greenback tijdens het presidentschap van Francisco Flores.

Vorige week keurde het Congres het baanbrekende Bitcoin wetsvoorstel van president Nayib Bukele goed met een supermeerderheid van stemmen, waardoor El Salvador het eerste land is dat de cryptocurrency als wettig betaalmiddel invoert.

Handelaars gaan goederen en diensten in Bitcoin kunnen prijzen, maar de Amerikaanse dollar zal nog steeds worden gebruikt als referentievaluta voor boekhoudkundige doeleinden.

Bitvavo

El Salvadoranen zullen ook de mogelijkheid hebben om belastingbijdragen te betalen in de vlaggenschip crypto.

Bovendien is het tropische land van plan om geothermische energie, opgewekt door zijn vulkanen, te gebruiken voor mining.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!