De Republiek San Marino heeft VeChain’s op NFT gebaseerde vaccinatie paspoort goedgekeurd dat naar verluidt wereldwijd verifieerbaar is.

De kleine Europese natie met een bevolking van iets meer dan 33.000 inwoners kondigde eerder vandaag de goedkeuring aan van het “Wetsbesluit nr. 109 van 16 juni” dat de uitrol mogelijk maakt van een vaccinatiepaspoort dat de naam “San Marino Digitaal Covid Certificaat” draagt.

Het partnerschap omvat samenwerking met DNV – dat digitale zekerheid over het project gaat verschaffen.

Het vaccinatie paspoort bevat een registratie van infecties in het verleden, negatieve testresultaten, en biedt ook een digitaal vaccinatie certificaat.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Het digitale vaccinatie certificaat wordt afgegeven op verzoek van erkende instellingen door de gezondheidsautoriteiten van San Marino. Het wordt geregistreerd op de VeChainThor publieke blockchain, door een enterprise nonfungible token (eNFT) te koppelen aan de Covid-gerelateerde medische geschiedenis van een individu.

Het certificaat bevat twee QR-codes die kunnen worden gescand om toegang te krijgen tot de Covid-gerelateerde medische geschiedenis van een persoon.

De eerste code is in overeenstemming met de eisen en normen van de Europese Unie en kan worden geverifieerd door erkende lidstaten en entiteiten.

De tweede QR kan worden gescand door “iedereen overal” buiten de Europese Unie en leidt gebruikers naar een web-gebaseerde app waar de op blockchain gebaseerde eNFT-certificaten kunnen worden geverifieerd.

VeChain, beweerde op Twitter dat dit de “eerste eNFt-adoptie op nationaal niveau” was.

Bitvavo

“Het gebruik van VeChain’s blockchain technologie en in het bijzonder NFT’s, maakt het mogelijk om het vertrouwen in de authenticiteit van de informatie te vergroten, waardoor het risico op vervalsing afneemt”, aldus Renato Grottola, Global Director Growth, and Innovation bij DNV.

Dit is niet de eerste keer dat VeChain op blockchain gebaseerde oplossingen biedt in reactie op de wereldwijde pandemie. Verschillende bronnen melden op 6 januari dat Vechain samenwerkte met het Mediterrane Ziekenhuis van Cyprus om vaccinatie records op te slaan op zijn blockchain.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!