De Braziliaanse effectencommissie (CVM) heeft toestemming gegeven voor het eerste exchange traded fund (ETF) in Latijns-Amerika dat de prestaties van Ethereum (ETH) volgt, aldus de lokale media outlet Exame.

Op dinsdag 13 juli, enkele maanden na het geven van het groene licht voor een Bitcoin (BTC) ETF, heeft de Braziliaanse toezichthouder een product goedgekeurd dat de prestaties van de op een na grootste cryptocurrency, ETH, repliceert, met QR Asset Management dat het fonds beheert.

De Ethereum ETF zal worden genoteerd aan de aandelenbeurs van het land, B3, onder de ticker QETH11. Bovendien zal het de CME CF Ether Reference Rate volgen, zoals gebruikt door de CME Group.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

QR Asset Management verklaarde:

“Het uitbreiden van de horizon van diversificatie, QETH11 wordt een eenvoudige, veilige en gereguleerde optie voor elke belegger om directe blootstelling aan Ethereum te krijgen via hun favoriete brokerage.”

Interessant is dat QR opmerkte dat de nieuwe ETF gebruik zou maken van “veilige institutionele bewaring” geleverd door Gemini, een Amerikaanse beurs die eigendom is van en wordt gerund door de Winklevoss broers.

Met QETH11 zullen Braziliaanse beleggers nu in staat zijn om blootstelling aan de twee grootste cryptocurrencies ter wereld te zoeken met de aankoop van ETF’s, die gereguleerd en gemakkelijk toegankelijk zijn.

Dit is het tweede cryptocurrency gerichte exchange traded fund dat CVM heeft goedgekeurd. De effectenautoriteit van het land keurde in maart van dit jaar een Bitcoin ETF goed.

QR Capital CEO Fernando Carvalho verklaarde destijds dat de intrede van Bitcoin op de aandelenmarkt een “historisch moment betekent voor zowel de crypto als de conventionele financiële markten.”

Bitvavo

De situatie verderop

Ondertussen heeft Canada drie operationele BTC ETF’s, die allemaal zijn goedgekeurd sinds het begin van dit jaar. Over het algemeen werd verwacht dat de oprichting van een Bitcoin ETF in Canada naburige landen zou inspireren om dit voorbeeld te volgen, maar Amerikaanse regelgevers moeten nog steeds een Bitcoin ETF goedkeuren.

Ondertussen blijft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de meeste petities verwerpen, terwijl ze de meest recente pogingen van VanEck en SkyBridge Capital uitstelt.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.