Shiba Inu’s (SHIB) langverwachte gedecentraliseerde exchange, ShibaSwap, overschreed meer dan $1,5 miljard in totaal opgeslagen waarde in minder dan 48 uur.

Amper twee dagen sinds de lancering van ShibaSwap, een DeFi platform afkomstig van het populaire Ethereum-gebaseerde meme project, Shiba Inu, is er al meer dan $1,5 miljard aan activa vergrendeld op de exchange.

ShibaSwap registreert $1,5 in totaal opgeslagen volume

Zoals bij veel DeFi projecten, introduceerde ShibaSwap ook een yield farming programma dat gebruikers toestaat hun tokens in te zetten voor beloningen. De pseudonieme “Top Dog” van het project, Shytoshi Kusama, merkte in een Medium post op dat het Shiba Inu leger ofwel $SHIB of $LEASH kan inzetten om $BONE te verdienen – het native token van ShibaSwap.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

In 24 uur na de lancering bereikte de TVL een belangrijke mijlpaal van $1 miljard. Bovendien staat het momenteel op meer dan $1,5 miljard na een stijging tot een hoogtepunt van $1,54 miljard, volgens gegevens op ShibaSwap.

ShibaSwap achter hoge Ethereum gasprijs

De lancering en toestroom van gebruikers die zich haasten om in te zetten op ShibaSwap heeft ervoor gezorgd dat de Ethereum gasprijzen door het dak zijn geschoten. Rond vorige week waren de transactiekosten op het Ethereum netwerk op hun laagst, wat duidt op een afname van activiteit op de blockchain. Dit blijkt uit gegevens op Etherscan waaruit bleek dat maar liefst $ 1 miljard binnen een minuut werd verplaatst voor een schamele vergoeding van $ 0,60.

Echter, met de lancering van ShibaSwap en gebruikersactiviteiten, zijn de vergoedingen en netwerkcongestie op Ethereum teruggekeerd naar hoe het eerder dit jaar was. Een eerder rapport bevestigde dat Shiba Inu-gerelateerde projecten verantwoordelijk waren voor de massale verhoging van de kosten voor gas.

Shiba Inu blijft sterk overeind

Het Shiba Inu-project, dat zich in augustus 2020 bij de oneindige lijst van meme-munten voegde met zijn native token SHIB, won aan populariteit in mei van dit jaar. Sindsdien is het project aandacht blijven krijgen van nieuwe handelaren en DeFi degens, zelfs nadat velen dachten dat zijn zeepbel zou vervliegen zoals andere soortgelijke projecten ervoor.

Bijna een jaar sinds de lancering wordt het SHIB-token echter nog steeds beschouwd als een van de favorieten in de ranglijst van meme-munten waarin ook Dogecoin (DOGE) voorkomt.

Bitvavo

Bepaalde gebeurtenissen zijn toegeschreven aan waarom het token nog steeds steun krijgt, ondanks speculaties dat de zeepbel snel zou barsten. In mei verbrandde de mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, voor $6,7 miljard aan SHIB-tokens naast andere meme munten en doneerde het geld aan non-profits zoals India’s Coronavirus hulpfonds.

Destijds werd Buterin, die opmerkte dat hij de tokens als geschenk had ontvangen, ervan beschuldigd de SHIB te hebben gedumpt bij nietsvermoedende beleggers, waardoor de prijs met meer dan 40% daalde.

Velen geloofden dat dit ongelukkige incident het einde zou betekenen van de munt met hondenthema, maar het Shiba Inu leger wil daar niets van weten. Ze blijven zich scharen achter het project, zoals de recente statistieken op de onlangs gelanceerde ShibaSwap exchange bevestigen.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.