Waarschuwing komt op een moment dat Beijing zijn inspanningen opvoert om de Chinese munt te internationaliseren door de lancering van de digitale yuan.

De Chinese centrale bank heeft opnieuw haar bezorgdheid geuit over cryptocurrencies. Een hoge ambtenaar zei vandaag dat digitale munten zoals Bitcoin en stablecoins speculatieve instrumenten waren geworden en een bedreiging konden vormen voor de financiële veiligheid en de sociale stabiliteit.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Fan Yifei, een plaatsvervangend gouverneur bij de People’s Bank of China, zei vandaag in een briefing dat stablecoins, met name de zogenaamde global stablecoins, risico’s en uitdagingen kunnen brengen voor internationale monetaire mechanismen en verrekeningssystemen.

“We zijn nogal bezorgd over deze kwestie, dus we hebben een aantal maatregelen genomen,” zei Fan, zonder verder uit te weiden.

Fan zei ook dat China’s centrale bank zich inspande om het testen van de digitale yuan door te zetten, en dat het 10 miljoen gebruikers had gerekruteerd voor invitation-only trials.

De Chinese cryptoblogger Wu Blockchain schreef maandag dat CNHC, een stablecoin gekoppeld aan offshore yuan, een partnerschap had aangekondigd met Conflux, een Chinese publieke blockchain, in een poging om de internationalisering van de yuan te bevorderen en het monopolie van het SWIFT-systeem te doorbreken dat door banken over de hele wereld wordt gebruikt.

China’s heersers hebben een negatief oordeel over cryptocurrencies en hebben de handel in crypto’s in het land verboden. Gisteren nog zei een kantoor van de PBoC in Beijing dat het een bedrijf in de hoofdstad had gesommeerd te sluiten dat ervan werd verdacht softwarediensten aan te bieden voor de handel in crypto’s, als onderdeel van een aan de gang zijnde landelijke hardhandige aanpak van de industrie.

Vorige maand riep de centrale bank enkele van de grootste banken van het land op, naast digitale betalingsgigant Alipay, om hen te instrueren financieringsbronnen voor cryptocurrency transacties af te snijden

Bitvavo

In de afgelopen maanden zijn Chinese provinciale en andere bestuurders, waaronder autoriteiten in Binnen-Mongolië, Xinjiang, Qinghai, Yunnan en Sichuan, begonnen om cryptomining aan banden te leggen, en Chinese miners wijken uit naar landen waar ze minder onwelkom zijn. Enkele vroege favorieten onder de bestemmingen voor miners zijn Kazachstan, Noord-Amerika en Noord-Europa.

China is niet de enige die koud water giet over stablecoins. In maart publiceerde de centrale bank van Thailand een beleid dat een regelgevende benadering van stablecoins schetste en verklaarde Terra’s THT stablecoin illegaal.

Centrale banken in China, Thailand en de Verenigde Arabische Emiraten – naast de de facto centrale bank van Hong Kong, de Hong Kong Monetary Authority – hebben samengewerkt aan een initiatief dat bekend staat als de m-CBDC Bridge, die tot doel heeft grensoverschrijdende betalingen in real time te ondersteunen.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!