De geldovermakingsgigant SWIFT, een concurrent van Ripple, heeft zijn activiteiten uitgebreid naar grensoverschrijdende betalingen en geldovermakingen van lage waarde en betreedt daarmee “Ripple-gebied”.

Inhoud

  • SWIFT verkent de markt waarop Ripple zich richt.
  • Ripple CEO bekritiseert SWIFT voor trage en dure betalingen.

Volgens een persbericht heeft SWIFT, de wereldwijde aanbieder van veilige financiële berichtendiensten, de SWIFT Go-dienst gelanceerd om uit te breiden naar de markt van grensoverschrijdende betalingen van lage waarde, waarbij het een open concurrentie aangaat met Ripple crypto decacorn.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De nieuwe SWIFT-dienst wordt al gebruikt door zeven grote banken wereldwijd.

SWIFT verkent de markt waarop Ripple zich richt

SWIFT heeft de release van SWIFT Go aangekondigd, waarmee het MKB, maar ook gewone consumenten, tegen een concurrerende prijs laagwaardige betalingen over de grens kunnen versturen naar elke uithoek van de wereld, rechtstreeks vanaf hun bankrekening.

Volgens het persbericht maken momenteel al zeven vooraanstaande banken wereldwijd – die samen 33 miljoen grensoverschrijdende betalingen van geringe waarde per jaar uitvoeren – gebruik van deze nieuwe SWIFT-dienst.

Via SWIFT Go kunnen kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) betalingen sturen naar overzeese leveranciers en kunnen consumenten geld overmaken naar hun familie en vrienden in andere landen. De nieuwe SWIFT-dienst zal gebruik maken van prevalidatie van gegevens en zal de verwerkingstijden en kosten van deze overmakingen transparant maken.

De SWIFT Go draait op SWIFT gpi, dat zich bezighoudt met betalingen van hoge waarde. Het netwerk van het bedrijf omvat meer dan 11.000 financiële instellingen en vier miljard rekeningen in meer dan 200 landen over de hele wereld.

Bitvavo

Ripple CEO bekritiseert SWIFT voor trage en dure betalingen

Al in 2019 heeft Ripple CEO Bradley Garlinghouse meerdere malen publiekelijk verklaard dat het SWIFT-systeem voor het overmaken van geld in zijn ogen verouderd is.

Volgens hem kan ongeveer op lijst zes procent van de SWIFT-transacties niet plaatsvinden zonder dat er toezicht is van menselijke operators.

Bovendien zijn ze duur en duren ze veel langer dan betalingen op basis van blockchain, met name die van Ripple.

In datzelfde jaar zei Garlinghouse dat een partnerschap met SWIFT nog steeds waarschijnlijk was. Het conventionele geld verzendbedrijf koos echter in plaats daarvan voor het blockchainplatform van R3.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.