Als je inlogt op de Satoshi Trading Bot zie je direct je Dashboard. Op basis van je Dasboard kan je zien wat je bot aan het doen is.

Wat betekenen al deze termen eigenlijk?

Omdat wij vaak vragen krijgen vanuit onze community hebben wij besloten om hier een artikel aan te wijden.

Jouw dashboard:

Je dashboard ziet er zoals op deze screenshot uit. Aan de linkerkant vind jij je naam, dashboard, aankooptransacties, verkooptransacties, tegoed, doorverwijzingen, instellingen, contact en afmelden.

Het dashboard scherm navigeert als het ware over het totale plaatje. Laten wij beginnen bij de maandelijkse winst:

Het overzicht van je maandelijkse winst is gemakkelijk in te zien en te lezen. Je weet precies hoeveel je in welke maand hebt verdiend en dit wordt bij iedere verkoop weer bijgewerkt.

Het bedrag wat hier wordt aangegeven is echter een brutobedrag. Dat wil zeggen dat de kosten van het tegoed en de handelskosten van de exchange hier nog af moeten.

Geïnvesteerd:

Geïnvesteerd wil zeggen wat er totaal is rondgepompt, dat wil zeggen alle aankopen-verkopen bij elkaar opgeteld. Dit is handig om te zien voor je exchange tier (level hoeveel je handelt) bijvoorbeeld. Het inlegbedrag is wat anders en in dit voorbeeld is dat 5000 euro geweest aan het begin (bedrag in Euro op de handelsbeurs).

Winst:

Brutowinst over de gehele periode dat de bot loopt, de winstberekening is wat velen moeilijk lijkt. Hoe gaat deze winstberekening in zijn werk?

Stel: jij hebt ingegeven dat de trader mag verkopen bij 1,5% winst en dat het gemiddeld aankoopbedrag € 100,- per transactie is. Vervolgens ziet de trader een aankoopmoment en geeft een opdracht voor € 100,- aankoop. De exchange brengt echter 0,25% transactiekosten bij jou in rekening en schrijft dit af van je vrije saldo. In het transactiescherm verschijnt dat je voor € 100,- hebt aangekocht, terwijl de eigenlijke kosten € 100,25 zijn. Wanneer ziet de trader 1,5% winst? Zodra de waarde van de transactie € 101,50 is (100 * 1,015), mag de bot verkopen. De winst die er gemaakt wordt is dus bruto, want de totale transactiekosten (gemiddeld 0,5%) moet daar nog van af. Hieruit blijkt dat het rendementspercentage hoger moet zijn dan 0,5% om echt winst te maken.

Let op: Wanneer jij inlogt op jouw exchange kan het totaalbedrag lager zijn dan de inleg + winst die het dashboard aangeeft. Allereerst, omdat het aangekocht tegoed nog van de winst afgetrokken dient te worden en de handelskosten beurs. Daarnaast heb je natuurlijk dat het mogelijk is dat er aankopen in de -% staan waardoor je inleg ook tijdelijk omlaag is. Hier onstaat soms een stuk verwarring. Stel Litecoin is 20% gedaald en jij laat jouw bot voor 1000 euro Litecoin kopen sta je tijdelijk -200 euro van je totale inleg. Hou hier dus rekening mee.

Gemiddelde winst per transactie:

De Satoshi Trading Bot doet verkopen van gemiddeld € 9,42 (dus bij gemiddeld 1,27%) sommige verkopen liggen percentueel gezien een stuk hoger maar dit is en blijft een gemiddelde. Dat heeft ook te maken met de eigen instellingen bij ‘minimaal winstpercentage’ is in dit voorbeeld 0,5% gebruikt. Let op: als jij een nieuwe handelaar bent met een lage exchange tier is het aan te raden hier ongeveer 1% te gebruiken minimaal. Zelfs met 0,5% minimaal doet de bot dus gemiddeld 0,77% hoger. De rede waarom die zo laag staat bij ons is, omdat hij dan sneller een slechte trade weg kan doen als de markt omkeert en jouw trade staat op 1,2% en hij mag al verkopen vanaf 1% kan die verkopen en een stuk lager weer inkopen.

Tegoed:

Het tegoed is het bedrag wat je hebt staan om de kosten per transactie voor jouw bot te betalen. Doet hij een succesvolle verkoop met winst betaal jij daar transactiekosten over de winst. De bot verkoopt alleen wanneer hij op het vooraf ingesteld % winst staat dus verlies maken is niet mogelijk. Er wordt gewacht tot de markt hersteld.

Vul je tegoed tijdig aan zodat de bot 24/7 voor jou kan blijven handelen. Je moet dit handmatig doen, omdat de bot geen geld of crypto van jouw exchange kan afhalen. De bot maakt alleen aan- en verkopen! Wel zo veilig natuurlijk.

Conclusie:

Wij hopen hiermee meer duidelijkheid gecreerd te hebben met betrekking to het dashboard. Bij eventuele vragen verwijzen wij graag naar Telegram, WhatsApp of E-mail.

Ondertussen wordt er hard gewerkt aan een nieuw en verbeterd dashboard wat extra opties heeft en zaken nog makkelijker inzichtelijk maakt.

Heel veel succes en rendement gewenst.