Langverwachte layer two scaling wordt eindelijk gelanceerd op Uniswap v3 al is het aanvankelijk in een beperkt formaat.

De langverwachte upgrade van layer two scaling oplossingen voor Uniswap is eindelijk in het protocol gespot met de lancering van versie 3 op Optimistic Ethereum.

In een post op 13 juli verklaarde ‘s werelds populairste gedecentraliseerde exchange dat het verheugd was om eindelijk de alpha-lancering van Uniswap v3 op het Optimistic Ethereum (OΞ) mainnet aan te kondigen.

De alfa-lancering is een beperkte versie van het volledige systeem dat ontwikkelaars helpt het systeem geleidelijk te implementeren en eventuele problemen aan te pakken die zich kunnen voordoen. De blogpost werkte verder uit:

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

“Behandel dit alsjeblieft als een vroeg alpha product. Optimistic Ethereum is een complexe Layer 2 schalingsoplossing die nog rigoureus moet worden getest in de strijd.”

De DEX waarschuwde voor mogelijke downtime, en verklaarde dat opnames van OΞ naar layer one zeven dagen zullen duren. Het verklaarde ook dat er beperkte activa zijn bij de lancering, namelijk ETH, USDT, WBTC, DAI, en SNX, maar dat er meer zullen worden toegevoegd in de komende dagen en weken.

Tijdens de alpha-periode zal het platform een initiële doorvoer van 0,6 transacties per seconde ondersteunen. Het voegde eraan toe dat dit zou moeten neerkomen op een transactiecapaciteit die ruwweg overeenkomt met laag één, maar transacties op OΞ bevestigen onmiddellijk, wat betekent dat er geen hangende of vastzittende swaps meer zijn.

Uniswap legde uit dat ervan uitgaande dat v3 een gelijk gebruik heeft als layer one, OΞ transactiekostenbesparingen zou moeten bieden die kunnen oplopen tot het tienvoudige, hoewel de toegenomen vraag de gaskosten hoger zal drijven. De transactiesnelheden zullen in de komende weken en maanden worden verhoogd naarmate de infrastructuur op schaal wordt getest en geoptimaliseerd.

Protocol-oprichter Hayden Adams gaf commentaar op de lancering en de hoge-snelheidstransactiemogelijkheden, en voegde daaraan toe:

“Het bouwen van Optimistic Rollups voor algemeen gebruik is een buitengewone onderneming en een kritieke stap voor gedecentraliseerde financiering om massale adoptie te krijgen.”

De eerste gebruikers zijn onder de indruk, met Bankless oprichter David Hoffman die zegt: “Het is onmiddellijk en waanzinnig goedkoop. 5 swaps in 30 seconden, en ik probeerde niet eens snel te zijn.”

Bitvavo

Uniswap zei dat de schalingsoplossing complementair is aan Ethereum 2.0:

“Het schalen van Ethereum zal een iteratief proces zijn, maar dit is een grote stap voorwaarts. Optimistic Rollups en ETH 2.0 zijn complementaire schalingsoplossingen en zullen samen DeFi voortstuwen naar mainstream adoptie.”

OΞ maakt gebruik van een optimistische rollup die het zero-knowledge consensus principe verandert door ervan uit te gaan dat alle transactie verificaties correct zijn. Gebruikers grijpen alleen in als ze een onjuiste transactie zien waarbij ze een “fraud-proof” kunnen indienen om aan te geven dat de gegevens onjuist zijn.

DeFi platform Synthetix heeft ook de lancering aangekondigd van Optimistic Ethereum voor zijn laag twee uitwisseling voor de week die begint op 26 juli. Eind mei kondigde de Ethereum layer two scaling solutions provider een samenwerking aan met blockchain analytics platform Etherscan.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.