Een Uruguayaanse senator heeft een wetsvoorstel ingediend dat beoogt “een legitiem, legaal en veilig gebruik vast te stellen in bedrijven die verband houden met de productie en commercialisering van virtuele valuta’s.”

De Uruguayaanse senator Juan Satori heeft een wetsvoorstel ingediend om cryptocurrency te reguleren en bedrijven in staat te stellen cryptobetalingen te accepteren.

Satori voegt zich bij een groeiende lijst van politici uit Zuid-Amerikaanse en Spaanssprekende landen die crypto adoptie in de mainstream willen brengen. De senator stelt echter niet het gebruik van crypto als wettig betaalmiddel voor, zoals in El Salvador.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De crypto vriendelijke senator tweette op 4 augustus dat “we vandaag een wetsvoorstel presenteren, pionier in de wereld, dat streeft naar een legitiem, legaal en veilig gebruik in bedrijven met betrekking tot de productie en commercialisering van virtuele valuta’s in Uruguay.”

Het wetsvoorstel stelt voor dat “crypto-activa worden erkend en geaccepteerd door de wet en toepasbaar in elke legale onderneming. Ze worden beschouwd als een geldig betaalmiddel, toegevoegd aan die welke zijn opgenomen in de wet van financiële inclusie.”

De senator behoort tot de Nationale Partij die de regerende partij van Uruguay is en 10 van de 30 zetels in de Senaat in handen heeft. Als het wetsvoorstel steun krijgt, zal de regering drie soorten licenties uitgeven voor bedrijven die crypto gebruiken. De eerste stelt “bedrijven in staat om alle crypto-activa te verhandelen, zoals tussenpersonen (beurzen), met uitzondering van transacties van niet-financiële oorsprong.”

De tweede licentie staat de goedgekeurde partij toe om “crypto-activa op te slaan, te bewaren of te beveiligen” en de derde staat de uitgifte toe van “crypto-activa of nutstokens met financiële kenmerken.”

Het nationale secretariaat van het land voor de strijd tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme (SENACLAFT) zal worden belast met het “reguleren, controleren en auditen” van de licentiehouders.

Satori stelt dat “het percentage mensen dat investeert in cryptocurrencies in vergelijking met het totale aantal inwoners per land laag is,” en benadrukt het belang van het aannemen van crypto-regulering om “investeringen te bevorderen en investeerders te beschermen.”

Bitvavo

Colombia zoekt crypto beveiliging

De ontwikkeling is de nieuwste onder een aantal landen die crypto naar de kudde willen brengen, waaronder Paraguay, dat vorige maand een Bitcoin-wetsvoorstel zag ingediend, Panama dat kijkt naar de invoering van cryptocurrency op nationale schaal, en Argentinië met een wetsvoorstel waarin werknemers worden opgeroepen om in crypto te worden betaald.

Ook Colombia heeft zijn hoed in de ring geworpen, met senator Mauricio Toro die op 27 juli een wetsvoorstel indiende dat zich richtte op cryptobeurzen en consumentenbescherming.

Toro benadrukte op Twitter dat het wetsvoorstel de “veiligheid” van cryptotransacties wil garanderen, de zwarte markt wil uitroeien en crypto wil promoten als alternatief voor het traditionele banksysteem.

Indien goedgekeurd, zal het wetsvoorstel regelgeving invoeren die binnenlandse en internationale cryptobeurzen die in het land actief zijn, verplicht zich te registreren bij het nationale handelsregister.

Firma’s zullen moeten voldoen aan wetten tegen het witwassen van geld en de financiering van terrorisme, klantbewustzijn en due diligence-maatregelen moeten implementeren, zoals het melden van ongebruikelijke of verdachte activiteiten aan de Financiële Informatie- en Analyse-eenheid.

In Spanje werd onlangs ook een cryptowetsvoorstel ingediend door de Volkspartij (PP), dat het gebruik van crypto en blockchaintechnologie voor hypotheek- en verzekeringsdoeleinden wil legaliseren.

Het wetsvoorstel roept Spaanse banken op om blockchain tech in te zetten voor het beheer van hypotheken en verzekeringen door gerelateerde processen te automatiseren met behulp van slimme contracten.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.