Wereldwijde vermogensbeheerder VanEck heeft een aanvraag ingediend voor een Bitcoin ETF, nadat het eerder al hetzelfde deed voor een Ethereum ETF

Inhoud

  • VanEck dient aanvraag in voor een Bitcoin ETF
  • VanEck diende eerder een aanvraag in voor een ETH ETF en BTC ETF

Senior ETF-analist voor Bloomberg, Eric Balchunas, heeft zojuist getweet dat de wereldwijde vermogensbeheerder VanEck een aanvraag heeft ingediend voor de lancering van een Bitcoin Strategy exchange-traded fund (ETF).

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen met goed rendement? Lees het artikel of ga naar de website.

VanEck dient aanvraag in voor een Bitcoin ETF

Het is ingediend onder de Investment Company Act van 1940, vergelijkbaar met de ETF van Invesco die het bedrijf vorige week bij de SEC heeft ingediend.

Dit exchange-traded fund zal zowel Bitcoin futures als andere Bitcoin fondsen bevatten, hetzelfde als Invesco’s Bitcoin Strategy ETF.

Balchunas wijst erop dat dit de vierde Bitcoin ETF-aanvraag is die is ingediend onder de 1940 Act (zoals vereist door het agentschap van de Security and Exchange Commission) en de SEC-voorzitter Gary Gensler rekent er volgens Balchunas op dat dit de vierde ETF-aanvraag is die waarschijnlijk uiteindelijk zal worden goedgekeurd.

Bitvavo

VanEck diende eerder aanvraag in voor een ETH ETF en BTC ETF

Eerder meldde verschillende bronnen dat de VanEck vermogensbeheerder een aanvraag had ingediend om een Ethereum ETF te lanceren – “VanEck Ethereum Trust”.

In het geval van een goedkeuring, was het de bedoeling dat het zou worden verhandeld op de Cboe BZX Exchange. Dit gebeurde al in mei van dit jaar.

Eerder had het bedrijf echter meerdere keren Bitcoin ETF’s aangevraagd, in de hoop de goedkeuring van de SEC te krijgen. De vorige poging vond plaats in december 2020.

Ook heeft het bedrijf eerder dit jaar de eerste crypto ETF in Europa uitgebracht. Het product genaamd VanEck Vectors Digital Assets Equity UCITS ETF (DAPP) werd genoteerd aan de London Stock Exchange en Deutsche Boerse.

Deze crypto ETF volgt de MVIS Global Digital Assets Equity index, die de prestaties volgt van de grootste en meest liquide bedrijven die actief zijn in de digitale activa sfeer.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.