Vasant Prabhu, Visa’s chief financial officer, zei onlangs dat de wereldwijde creditcard kolos “een ecosysteem” aan het creëren is om crypto bruikbaarder te maken, meldt CNBC:

We doen veel om een ecosysteem te creëren dat cryptocurrency bruikbaarder maakt en meer zoals elke andere valuta.
Hoewel de volatiliteit een probleem blijft, beweerde Prabhu dat mensen digitale activa zijn gaan gebruiken voor dingen die ze normaal gesproken met fiatvaluta zouden kopen.

Visa kaarten registreerden maar liefst $ 1 miljard aan crypto transacties tijdens de eerste zesde maand van 2021.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Zoals eerder gemeld, voorspelde Visa CEO Al Kelly al in maart dat cryptocurrencies “extreem mainstream” zouden kunnen worden.

Ondertussen is Mastercard CEO Ajay Banga al jaren kritisch over Bitcoin en geeft hij de voorkeur aan digitale valuta’s van centrale banken.

De totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies staat momenteel op 1,45 biljoen dollar, na een daling van 58 procent ten opzichte van de piek in april vorige maand.

50 partners in de pijplijn

Coinbase, de grootste NoordAmerikaanse exchange, rolde in oktober 2020 een Visa debetkaart uit in de VS, die zijn klanten de mogelijkheid biedt om cashback te krijgen in Stellar Lumen en Bitcoin.

Bitvavo

In december bundelde crypto startup BlockFi ook de krachten met de financiële diensten gigant een creditcard waarmee zijn gebruikers ook beloningen in Bitcoin kunnen verdienen.

Visa is van plan om partnerschappen aan te gaan met meer dan 50 bedrijven om klanten in staat te stellen naadloos digitale valuta uit te geven bij ongeveer 70 miljoen handelaren over de hele wereld, aldus Business Insider.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.