Tijdens zijn optreden woensdag op CNBC’s “Squawk Box,” zei de voormalige Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin dat het kopen van Bitcoin “perfect in orde” is.

Met dat gezegd hebbende, stelt hij dat de grootste cryptocurrency zich in “een gereguleerde wereld” zou moeten bevinden:

Sommige mensen denken dat het omhoog zal gaan. Sommige mensen denken dat het zal dalen, maar het zou in een gereguleerde wereld moeten zijn.

Mnuchin zelf geeft toe dat zijn visie “een beetje” is geëvolueerd sinds hij zijn functie heeft neergelegd, maar hij zou nog steeds geen Bitcoin in zijn persoonlijke portefeuille hebben.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Toch zegt hij dat blockchain, de onderliggende technologie van Bitcoin fantastisch is omdat het veel gebruiksmogelijkheden in fintech en financiën mogelijk maakt.

Bitcoin’s voormalige plaaggeest

Tijdens zijn ambtstermijn als minister van Financiën nam Mnuchin de mantel van een Bitcoin schurk op zich.

In een peiling van februari 2020 door de maker van het stock-to-flow-model PlanB werd hij afgeschilderd als de grootste bedreiging voor de cryptocurrency.

In een interview in juli 2019 vergeleek Mnuchin Bitcoin met een “bankrekening met Zwitserse nummers”, waarmee hij zijn bezorgdheid uitte over illegale financiële activiteiten:

Ik wil voorzichtig zijn dat iedereen die Bitcoin gebruikt, ongeacht wat de prijs is, het voor de juiste doeleinden gebruikt en niet voor illegale doeleinden.
In december 2020 diende hij een controversieel voorstel in voor het rapporteren van transacties, dat beurzen zou verplichten KYC-gegevens op te slaan over alle gebruikers die meer dan 3.000 dollar per dag naar zelf gehoste portemonnees sturen.

Bitvavo

Volgens een boek van voormalig nationaal veiligheidsadviseur John Bolton kreeg Mnuchin van voormalig president Donald Trump persoonlijk de opdracht om ” bitcoin achterna te gaan”.

Zoals eerder gerapporteerd, laakte Trump de grootste cryptocurrency als “een zwendel” tijdens zijn post-presidentiële optreden op Fox Business.

Mnuchin’s opvolger, Janet Yellen, heeft nog geen liefde getoond voor Bitcoin en de crypto-industrie in het algemeen. In februari noemde ze de vlaggenschip currency” extreem inefficiënt” en herhaalde ze de eerdere opmerkingen van Mnuchin over het illegale gebruik ervan.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!