Terwijl El Salvador zich voorbereidt op het van kracht worden van de Bitcoin wet, blijft Bitcoinist de woorden van president Bukele analyseren. En hij blijft de juiste gebruiken: “Het Bitcoin-systeem is zo perfect, dat ik denk dat het de toekomst gaat worden. Het is het heden, maar het zal in de toekomst groter worden.” Dat was een van de redenen die ten grondslag lagen aan het besluit om Bitcoin tot wettig betaalmiddel te verklaren. Andere, meer praktische redenen zijn:

“Het ontvangen van geldovermakingen met de snelheid van het licht en bijna zonder kosten, zoals je zou hebben met Western Union en dat soort systemen. Financiële inclusie voor 70% van de mensen die geen bankrekening hebben. Veel investeringen in toerisme, die hieruit zullen voortvloeien. En, niet onafhankelijk worden, want dat zijn we niet. Maar in ieder geval iets minder afhankelijk worden van de productie van nieuwe dollars en de inflatie die met die nieuwe dollars gepaard gaat.”

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De US Dollar is wettig betaalmiddel in El Salvador, en het ongebreidelde geld drukken heeft grote invloed op hen. En hun land profiteert niet van de kunstmatige voordelen, want het nieuw gedrukte geld is niet voor hen. Vandaar, Bitcoin.

“Wij denken dat het de toekomst is. Dus waarom gaan we niet voor de toekomst en gaan we niet naar het verleden door deze oude papieren munten uit te geven die zeker iets waard zijn, maar naarmate de tijd verstrijkt, stappen veel mensen ervan af.”

BTCUSD price chart for 06/25/2021 - TradingView
BTCUSD koersgrafiek voor 06/25/2021 – TradingView

Bukele over het nemen van risico’s

Wat de mogelijke risico’s betreft, toont Bukele zich optimistisch. “Wat zouden de risico’s kunnen zijn? Ja, je zou sommige mensen boos of kwaad op ons kunnen krijgen. Ze zijn toch niet zo goed voor ons geweest.” Je moet wel bewondering hebben voor zijn redenering: “Het is niet zo dat we het goed doen in het oude systeem. Dus, waarom proberen we geen nieuw systeem?” En als klap op de vuurpijl: “Als je de voorhoede kunt zijn van een economische revolutie, waarom zou je dat dan niet proberen?”

Zowel het vorige bericht over artikel 7 van de Bitcoin wet als dit bericht gebruiken citaten uit het interview van Nayib Bukele in de What Bitcoin Did podcast. Zijn eerste interview sinds de wet met een supermeerderheid werd goedgekeurd in het congres van El Salvador.

Bitvavo

Bukele’s inzichten over Bitcoin mining

Onze stelling is dat Nayib Bukele begrijpt wat Bitcoin voor de wereld betekent. Dat is deels gebaseerd op zijn bespiegelingen over Bitcoin mining en hoe het Bitcoin netwerk tot stand is gekomen.

“Over elk detail is goed nagedacht voordat het gebeurde. Mining bijvoorbeeld. In het begin kon je minen met je laptop. Nu heb je al die krachtige computersystemen nodig. In het begin was de waarde van Bitcoin heel laag. Dus niemand wilde investeren in deze krachtige machines. In die tijd waren de blockchain en de puzzels simpel, en had je gewoon je normale apparatuur nodig. Dus iedereen kon daarin investeren en die munten hebben die heel weinig waard waren. Na verloop van tijd steeg de prijs van Bitcoin en tegelijkertijd werd het complexer en had je meer kracht in je computer nodig. En meer investering om dat te doen. Dus niemand zou die investering gedaan hebben als de prijzen niet gestegen zouden zijn. Deze man of deze groep mensen dacht erover na, alles komt op zijn plaats precies op het moment dat het nodig zou zijn om op zijn plaats te gaan.”

Vulkanische energie omzetten in Bitcoin

En we kunnen het niet over mining hebben zonder in te gaan op vulkaan mining, een ander heet hangijzer in het hele El Salvador-verhaal. Bukele legt uit dat geothermische energie een van de beste hernieuwbare energiebronnen is, omdat het constant en altijd aanwezig is. Over de details zegt Bukele: “We hebben een nieuwe bron ontdekt, die ons 95 Megawatt zal opleveren. Dat is niet enorm, maar toch behoorlijk veel. We willen die gebruiken voor Bitcoin-mining, en we krijgen al veel belangstelling van veel mensen.”

Energie is de belangrijkste kostenpost bij Bitcoin mining. Deze schone en hernieuwbare energie zal goed zijn voor het Bitcoin-ecosysteem en voor El Salvador. Bukele verwoordt het als volgt: “Het gaat het land veel inkomsten opleveren. En het plan is om een centrale te bouwen die $480 miljoen gaat kosten. Dus dat wordt een erfenis voor het land. Want we bouwen infrastructuur betaald door Bitcoin.”

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.