Bitcoin had op wat velen beamen een “bull run hiatus,” toen de bearmarkt het overnam in de afgelopen twee maanden. Maar in juli kregen de beren uiteindelijk klop na een massale short liquidatie die de markt doorspoelde.

Op dinsdag werden de beren overlopen toen meer dan $1,11 miljard aan Bitcoin en keurig 100.000 rekeningen werden geliquideerd. Het resultaat was een onmiddellijke prijsstijging voor de Bitcoiners, toen de stieren hun territorium begonnen af te bakenen.

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

Tot nu toe zijn de stieren helemaal tot $40.000 gestegen; een prijsniveau dat meer dan een maand geleden voor het laatst werd gezien. Maar dit is nog maar het topje van de ijsberg voor Bitcoin, want analytische voorspellingen komen nog maar net uit.

BTCUSD Grafiek door TradingView

Bitcoin klaar om op korte termijn hoger te stijgen

Zoals we opmerkten in een rapport van een tijdje geleden, imiteert Bitcoin nu de bullish on-chain metrics waar analisten een paar weken geleden op wezen. In navolging daarvan lijkt de markt veel belangrijke fundamentele ellende die het eerder dit jaar bestreed, te hebben afgedekt.

Na de saga uit China, en die met Tesla en Elon Musk, samen met andere gebeurtenissen die FUD aanwakkerden, heeft de markt een ommekeer gemaakt; omdat ze haar reputatie niet langer opbouwt met institutionele banden. Bijna als een rebranding staat Bitcoin nu op zichzelf en de markt verwijdert zich heel gemakkelijk van de spanning van de industrie. Fundamenteel gezien is Bitcoin bullish en sommige waarnemers noemen institutionele fomo.

Bitcoin voorstanders zijn bullish zoals gewoonlijk,

Bitvavo

Een Bitcoin-maximalist heeft een interessante uitspraak gedaan;

“61K munten zijn alleen al in de afgelopen 12 uur uitgestroomd van Coinbase & Binance. Ik wil niet gek worden, maar dit zou het begin kunnen zijn van institutionele FOMO. Velen waren in januari nog niet klaar om te kopen; nu wel. Ze zullen de prijs niet van zich af laten pakken. Go BTC.”

Ondertussen beweren sommige analisten dat er nooit een bearmarkt is geweest. Anthony Pompliano is een van hen en hij is zelfs naar Twitter gegaan om dit kenbaar te maken.

“Bitcoin heeft nooit in een bearmarkt gezeten. De critici werden luider en nieuwe mensen werden bang. De sterke handen waren de laatste weken echter zwaar aan het accumuleren. Het is allemaal te zien in de on-chain metrics. Iedereen kan de gegevens zien. Je hoeft alleen maar te kijken…

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.