De weg naar wereldwijde adoptie begint met één stap. El Salvador nam die met hun Bitcoin wet. Na hun aankondiging lijkt elk land in de regio de wateren op zijn eigen manier te testen. En nu is het de beurt aan Mexico en Argentinië. Als we het Portugeestalige Brazilië buiten beschouwing laten, zijn deze twee de grootste markten in Spaanssprekend Latijns-Amerika. En ze flirten allebei op grote schaal met Bitcoin en altcoins.

Gaat een Mexicaanse politicus een wetsvoorstel voor Bitcoin presenteren?

Satoshi Trading Bot
Automatisch handelen? Lees het artikel of ga naar de website.

De conferentie is in volle gang, en tot nu toe is er nog niets aangekondigd. Het gerucht blijft hoe dan ook bestaan. Wat staat er in die specifieke Bitcoin-wet? Niet veel mensen weten het zeker. De directeur van Technologische en Economische Internationale Zaken van El Salvador, Mónica Taher, heeft echter onomwonden gezegd dat er een Mexicaanse Bitcoin-wet aan zit te komen.

Zij noemt Indira Kempis, congreslid voor de deelstaat Nuevo León. Haar toespraak op de Talent Land conferentie was op 6 juni, en ze zei:

Er is gezegd dat de evolutie van het internet bestaat uit cryptocurrencies en blockchains, maar wij (Mexico) hebben het debat nog niet eens gevoerd. Het moet helemaal tot aan de Mexicaanse wetgevende macht gaan, of tot aan de uitvoerende macht voor we precies weten wat we kunnen doen.”

Congreslid Kempis is van mening dat de Mexicaanse Staat de uitdaging die Bitcoin is, moet aangaan, niet als controlerende entiteit, maar als regelgever. Wat betreft de reële mogelijkheden dat dit zou kunnen gebeuren, merkte ze op dat bijna de helft van de bevolking van haar land geen toegang heeft tot bankdiensten, waardoor ze zich in een situatie bevinden die vergelijkbaar is met El Salvador.

“Wanneer stopt Mexico met zijn digitale achterstand en gaat het zijn problemen onder ogen zien? Waarom El Salvador, dat bepaalde voorwaarden heeft, en niet Mexico dat vergelijkbare voorwaarden heeft?”

De laser ogige Congresvrouw heeft een punt, maar, neemt ze een Bitcoin-wet mee naar het Mexicaanse Congres? Dat heeft ze niet gezegd. De grote finale van de conferentie is morgen, desalniettemin.

BTCUSD price chart for 07/08/2021

Voorstel om loonbetaling in crypto te legaliseren ingediend in Argentinië

Een Argentijns Congreslid, José Luis Ramón uit Mendoza, heeft een wetsvoorstel ingediend dat werknemers en freelancers zou toestaan hun loon in cryptocurrencies te ontvangen. Dat klopt, cryptocurrencies en niet alleen Bitcoin. Nasdaq citeert de Twitter van Ramón:

Bitvavo

Volgens Ramón is het idee achter zijn project dat “Argentijnen hun autonomie kunnen versterken en de koopkracht van hun loon kunnen behouden.”

Argentinië ziet zijn inheemse peso momenteel lijden onder een inflatie van 50% per jaar.

“Dit initiatief komt voort uit de behoefte om meer autonomie en controle over het salaris te bevorderen, zonder dat dit een verlies van rechten inhoudt of blootstelling aan situaties van misbruik in het kader van de arbeidsrelatie.”

De lokale krant Cronista kreeg een deel van de tekst in handen die aan het Congres werd voorgelegd, en die luidt als volgt:

Het wetsvoorstel “versterkt niet alleen de autonomie van werknemers en freelancers, maar biedt ook een modern mechanisme om de koopkracht van hun loon op peil te houden zonder dat dit gepaard gaat met het omwisselen van valuta, zoals de 27.541 wet probeert te ontmoedigen”.

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, wordt Argentinië de patiënt zero in een ander experiment. El Salvador heeft de Bitcoin-standaard aangenomen, de wet is alleen Bitcoin en volgens president Bukele zal dat zo blijven. Congreslid José Luis Ramón speelt met vuur door Altcoins in de mix te introduceren.

Cryptocurrency aan- en verkopen kan heel lucratief zijn. De koersschommelingen (volatiliteit) van de markt zorgt ervoor dat in korte tijd goede rendementen kunnen worden behaald tot wel 30% per maand. Lees meer (uitleg) over automatisch handelen met crypto trader of ga direct naar de website van Satoshi Trading Bot.

Volg de Bitcoin/Cryptocurrency Facebook groep om geen enkel nieuwsbericht te missen. Meer Cryptocurrency nieuws.

BYBIT Promo:
Deposit $100, get $20
Deposit $300, get $40

Create an account
*Only for new users trough our ref link!