Veel gestelde vragen

Hier staan de meest gestelde vragen. Als jouw vraag er niet tussen staat kan je contact op nemen via E-mail, WhatsApp of Telegram chat. De Telegram Chat optie werkt vaak het snelst.

u

Mijn bot is ingesteld, maar begint niet

Wanneer je alles hebt ingesteld zal het minstens een paar uur duren voordat de bot begint te handelen (de eerste aankopen doet). Zorg ervoor dat je voldoende Euro hebt staan op je exchange. Omdat de bot moet beginnen vanuit Euro om zijn posities te kopen. Crypto op de beurs zetten werkt dus niet voor aankopen. Zorg dat bij instellingen – beurzen de functie ‘gereserveerd bedrag’ niet aanstaat!

u

Kan ik op hetzelfde account handelen met mijn bot dan waar ik zelf met coins handel

Uiteraard is het mogelijk op die manier, maar het is handiger en overzichtelijker om het gescheiden te houden. Om niet in de war te raken of in één keer duidelijk overzicht te hebben is scheiden makkelijker. Neem bijvoorbeed LiteBit om daar je eigen coins te hodlen en handelen. Dat is een goede Nederlandse beurs die makkelijk in gebruik is!

u

WAT IS HET MINIMUM AANKOOPBEDRAG PER trader?

50 euro is het minimumbedrag voor elke trader. Dus een investering van 50 euro zou het minimumbedrag zijn om te beginnen. De bot werkt het beste met meerdere handelaren op verschillende cryptocurrencies.

u

IK WIL MIJN GELD ERUIT HALEN. KAN IK MIJN POSITIES MET DE HAND VERKOPEN?

In het menu is een rubriek “Aankooptransacties” en achter elke transactie (aan de rechterkant) staat een pijl waarmee u de positie direct kunt verkopen. Ook met verlies, maar dat is natuurlijk niet aan te raden!

u

Hoe wordt het gemiddeld aankoopbedrag bepaald?

De standaard is 18% van uw totale investering in euro’s. Maar u kunt dat veranderen met ‘gemiddeld aankoopbedrag’ in de instelling. De aanbeveling is om ongeveer 1/10e van uw totale bedrag in euro’s te gebruiken.  Bij 1000 euro is dit per trader 100 euro.

u

KAN IK HET PROBEREN ZONDER ECHT GELD?

Het is mogelijk om eerst de simulator modus te gebruiken zodat je geen euro’s gebruikt en je kunt zien hoe de bot presteert. Het is ook ideaal om verschillende strategieën uit te proberen.

u

MOET IK MIJN INVESTERINGSKAPITAAL IN DE BOT zetten?

Nee, het investeringskapitaal (Euro) staat altijd op uw beurs (Bitvavo of Binance). Uw credits zijn enkel de vergoeding die de bot gebruikt om zijn aandeel te krijgen over elke winstgevende transactie. Zorg er dus voor dat je niet het kapitaal als credits neerzet. Wanneer je bijvoorbeeld 500 euro op een beurs zet is het voldoende om met 50 euro tegoed te starten.

u

Hebben jullie ook een app?

Nee niet via de App store, maar de website werkt eigenlijk als een web based app (browser app). Het beste is om de pagina op te slaan op je beginscherm van je telefoon als snelkoppeling. Dan log je gewoon met Face-id of wachtwoord in en kan je de bot besturen of statistieken bekijken met je mobiel!

u

WAT IS SATOSHI?

Satoshi is de kleinste eenheid van Bitcoin. Zoals centen dat zijn voor FIAT munten. Ook de oprichter van Bitcoin heet Satoshi Nakamoto. De Satoshi Trading Bot is een bot gebouwd om meer Satoshi te maken en de mythische figuur Satoshi Nakamoto te eren die deze financiële revolutie begon.

u

Welke coins ondersteund de satoshi trading bot bij Binance?

BTC / ETH / XRP / BCH / LTC / BNB / LINK / EOS / ADA/

u

Welke coins ondersteund de satoshi trading bot bij bitvavo?

BTC / ETH / XRP / BCH / BSV / LTC / BNB / LINK / EOS / ADA/ RSR

u

Wat is het verschil tussen de Updown en de bbt strategie?

BBT Strategie: koopt alleen aan op het moment dat de koerstrend omslaat van dalen naar stijgen, nooit gedurende een stijging of daling. BBT verkoopt alleen op het moment dat de koerstrend omslaat van stijgen naar dalen, mits aan het ingegeven rendementspercentage is voldaan.

UpDown Strategie: koopt continue (los van koerstrend) in bij daling en verkoopt zodra aan het rendementspercentage is voldaan. Deze strategie kijkt naar de 1 minute candle

u

Is het beter om bitvavo/binance te gebruiken?

Bitvavo is een goede Nederlandse exchange die eenvoudig te bedienen is. Als we kijken naar de handelskosten is Binance initieel wat goedkoper, maar het handelsvolume loopt erg hard op als je begint te traden en dan wordt Bitvavo steeds interessanter. Ik adviseer mensen daarom eigenlijk altijd Bitvavo. Zeker omdat Binance op het moment geen mogelijkheden heeft voor SEPA en iDEAL om geld op de exchange te storten waar Bitvavo deze wel gewoon heeft. Daarnaast heeft Bitvavo een veel makkelijkere app.

u

Hoe presteert de bot ten opzichte van HODl?

In de afgelopen maanden waren er een aantal interessante vragen over vergelijkingen tussen hodl en de bot en statistieken uit een mindere (bearish) maand zoals juli en om hierop te antwoorden is er dit artikel geschreven. Dit geeft een goed beeld weer van de prestaties die de bot kan bewerkstelligen.

u

Hoe werkt de winstberekening?

De winstbepaling gaat als volgt: Stel: jij hebt ingegeven dat de trader mag verkopen bij 1,5% winst en dat het gemiddeld aankoopbedrag € 100,- per transactie is. Vervolgens ziet de trader een aankoopmoment voor een cryptomunt en doet de transactie. Hij geeft een opdracht voor € 100,- aankoop. De exchange brengt echter 0,25% transactiekosten bij jou in rekening en schrijft dit af van je vrije saldo. In het transactiescherm verschijnt dat je voor € 100,- hebt aangekocht, terwijl de eigenlijke kosten € 100,25 zijn. Wanneer ziet de trader nu 1,5% winst? Zodra de waarde van de transactie € 101,50 is (100 * 1,015), mag de bot verkopen. De winst die er gemaakt wordt is dus bruto, want de totale transactiekosten (gemiddeld 0,5%) moeten daar nog van af. Je rendementspercentage moet dus hoger zijn dan 0,5% om ook echt winst te maken.

u

Ik heb problemen met mijn api-key hij zegt dat hij niet juist is

Als je API-key onjuist is heb je opties van je bot aangezet die nog niet nodig zijn. De geld opnemen functie moet uit blijven staan omdat de bot alleen order inschiet en het account checkt. Mocht je nog even een opfrisser nodig hebben staan in de video instructies stap voor stap uitgelegd. 

u

Hoe werkt de simulator modus?

Je wilt eerst zien dat jouw beoogde investeringskapitaal echt rendement geeft met de Satoshi Trading Bot. Daar is een simulator modus voor ontwikkeld, deze werkt met real-time handelsdata en het door jou beoogde investeringskapitaal.

Wat heb je hierbij nodig?

-Een Satoshi Trading Bot account

-Minimaal 10 credits om de simulator te activeren, let op de simulator werkt 60 dagen!

Stap voor stap:

1.Je logt in op de Satoshi Trading Bot en gaat direct naar Instellingen/Beurzen/Beurs toevoegen. Kies daar “Simulator”.

2.Als naam geef je “Simulator” en als beurs kies je de beurs waar jij normaliter een account zou openen. Als startkapitaal stel je het bedrag in wat jij door de trader wil laten beleggen.

3.Volg daarna het normale stappenplan m.b.t. “Instellen van de trader”, via Instellingen/Traders/ Trader toevoegen.

u

Het rendement van een transactie stond even boven de 2,8% en ondanks dat mijn rendementspercentage op 2,5% staat, heeft de trader toch niet verkocht. Sterker nog: de koers is inmiddels gezakt. Wat gebeurt er?

Bij de BBT strategie verkoopt de trader alleen als de stijgende trend breekt. Deze trend breekt nooit op het hoogste punt. Het rendement op de pocket was dus kleiner dan 2,5% toen de trend brak. En daarna is de koers verder gedaald. De trader wacht op een nieuwe koersstijging.

u

Hoe en aan de hand waarvan bepaal je een ''plafond koers''

Je kijkt als voorbereiding naar de huidige koers en naar de historische koersontwikkeling van de betreffende crypto coin. Als JOUW verwachting is c.q. jij hebt het gevoel dat de koers van bijv. Bitcoin boven € 40.00,- een eenmalige piek is, dan wil je niet dat de trader posities inkoopt mocht de koers naar dat niveau stijgen. Je geeft dan een koersplafond van 3% daaronder als koersplafond op. Als je rendement nu lager is ingesteld dan 3% zal de trader zijn laatste inkoop altijd nog verkopen bij zo’n piekkoers en heb je maximaal rendement. Dat is de theorie achter de plafondkoers.

u

Hoe werkt referral/doorverwijzing?

Via het menu “Doorverwijzing” in de trader kun je een persoonlijke link aanmaken door op ‘doe mee’ te klikken. Deze link (referral of doorverwijzing) kun je sturen naar mensen die je wilt laten kennismaken met de Satoshi Trading Bot. Over de verdiensten van gebruikers die zich aanmelden via de door jouw verstrekte referral krijg jij een provisie in credits uitgekeerd (15% van de commissie die Satoshi Bot ontvangt). Van de tweede lijn referral gebruikers krijg je 5% van de commissie die Satoshi Bot ontvangt in credits uitgekeerd. Een tweede lijn referral is een gebruiker die weer door jouw referral is aangebracht. Zolang jij zelf een actief account hebt waarop gehandeld wordt, ontvang je deze beloningen. Wanneer jij er voor kiest om niet meer te handelen worden ook de vergoedingen gestopt. Het is een bonussysteem van en voor actieve Satoshi Bot gebruikers.

u

Hoe gaat de 'hodl' functie in zijn werk?

In het geval van HODL houdt de trader de winst in crypto aan op jouw beurs. Dus op je binance of bitvavo staan de winstdelen in de desbetreffende crypto. Bij ETH in ETH bij BTC in BTC.

u

KAN IK MEER GELD INVESTEREN TERWIJL DE BOT DRAAIT?

Je kunt gewoon meer euro’s op je beurs zetten en het maximale aankoopbedrag in je handelaren wat hoger zetten. Dan zal de bot automatisch je extra investering gebruiken. Of u kunt ervoor kiezen om de bot meer posities te laten openen door een extra maximale positie in te stellen.

u

hoe houdt ik mijn bot werkende in een zijwaartse of dalende markt?

Dit kan door het instellen van zogenaamde plafondkoersen. Bij ‘instellingen’ —> ‘traders’ staat een mogelijkheid om het ‘maximum inkoopbedrag’ aan te passen. In juni bijvoorbeeld zakte de Bitcoin markt vaak richting 28k euro en dan weer terug richting de 30k. Voor de bot zijn dit perfecte omstandigheden. Als je het maximum inkoop bedrag van Bitcoin dan op 28k zet en het minimale winstpercentage bijvoorbeeld op 3% in dit geval dan gaat de rest automatisch.

Dit kan in een stijgende markt ook gebruikt worden uiteraard, maar het is een behouden strategie waardoor de bot enigszins beperkt wordt in zijn handelen. 

u

WAT GEBEURT ER MET MIJN TRADER ALS IK DEZE OP INACTIEF ZET?

Bij inactief zetten wordt je trader in historie bewaard en doet de trader niets totdat hij weer geactiveerd wordt. Wil je geen aankopen doen maar wel verkopen laten uitvoeren, zet dat de plafondkoers in de betreffende trader op € 0,01, maar laat hem wel actief staan. 

u

hoe kan het dat ik een transactie die zijn doelpercentage heeft bereikt niet handmatig kan verkopen en ik een ' foutmelding' te zien krijg?

Het kan zijn dat het saldo op de cryptorekening bij de exchange niet voldoende is om de order uit te voeren. Deze verschillen kunnen ontstaan als gebruikers zelf op de exchange handelen en geen rekening houden met de “voorraad” van de trader. Oplossingen: Je koopt eenmalig de verschillen ‘handmatig’ bij in het dashboard van de exchange. De trader rond dan alle transacties af en de historie blijft bewaard. In de trader zet je de betreffende orderregels op “on hold” (button “II” in het aankoopscherm). De trader negeert de transacties en de historie blijft bewaard. De betreffende traders verwijder je en voer je daarna opnieuw op. Alle posten zijn nu gereset en de trader begint opnieuw. De trader historie is daarmee wel gewist. Gebruik de optie die voor jou het meest voor de hand liggende is.

u

Wat kan ik met de instelling ' gereserveerd bedrag'?

Je kunt bij Beurs/exchange invoeren dat de trader maximaal een X bedrag van het beschikbare saldo niet mag (her)investeren. Dit geeft je de mogelijkheid om, wanneer al je middelen zijn geïnvesteerd, te zorgen dat een bepaald bedrag wat vrijkomt uit de verkoop niet opnieuw wordt geïnvesteerd. Zo hou je het vrij voor bijvoorbeeld een opname of om een reserve aan te houden voor plotselinge koersdalingen (herinvesteren tegen een lagere prijs). Je kunt dit bedrag zo vaak aanpassen als nodig is. Voorbeeld: Je hebt 5.000 euro gestort en alles is belegd. Je geeft 2.000 euro reservering op in de beursinstelling. De trader gaat pas weer aankopen doen als hij meer dan 2.000 euro vrij saldo heeft, en alleen met het bedrag boven de 2.000 euro. Tot dan verkoopt hij wel, maar doet geen aankopen.

u

Hoe vind ik terug welke marktstrategie is gebruikt?

Als je naar aankooptransacties gaat dan staat achter de transacties een 3-tal icoontjes waarvan één de letter I is. Als je hierop klikt wordt er informatie weergeven waaronder de gehanteerde marktstrategie. 

u

Hoeveel kosten rekent de bot

De kosten zijn 20% van de winst van elke succesvolle transactie. De bot verkoopt alleen transacties wanneer deze op winst staat je kunt daarom geen verlies maken.

u

Welk rendementspercentage moet ik ingeven?

De trader gebruikt dit percentage om te beoordelen wanneer hij de transactie mag verkopen. Dit percentage moet dus hoog genoeg zijn om winst te maken. Geef je 5% in, dan zal de trader relatief weinig transacties doen. Immers, koersschommelingen van 5% zijn minder frequent. Geef je hier 2% in, dan profiteer je van een groter volume aan transacties en heb je misschien wel een beter totaalrendement. Hou er rekening mee dat bijna alle beurzen 0,25% aankoop en 0,25% verkoopkosten berekenen. Dus dat betekent dat je pas vanaf een rendementspercentage van 0,5% winst maakt. Onze berekeningen op historische data (24 maanden historie en langer) geven aan dat tussen 1,5% en 1,8% het maximale netto rendement (= rekening houdend met transactiekosten) wordt gehaald.

Echter is mijn eigen strategie 0,7% tot 1,1% percentage zodat de trader snel kan kopen en verkopen. Let op dat je hiervoor wel een goed volume nodig hebt om het echt rendabel te maken, want dan worden de kosten op Bitvavo ook lager.

u

Hoe werkt de updown strategie?

De trader volgt in deze strategie geen koerstrend bepaling maar neemt met een koersrange van 1,5% posities in. De trader doet een aankoop van een positie ter grootte van 18% (minimumbedrag van € 25,-) van je vrije euro saldo in de exchange (tenzij je het gemiddeld aankoopbedrag hebt ingevuld, dan wordt dat bedrag ingekocht), mits er binnen een koersrange van 1,5% naar boven of beneden geen andere positie aanwezig is. De trader verkoopt de positie zodra er voldaan wordt aan het minimum rendement wat de gebruiker in zijn instellingen bij de trader heeft ingegeven. Updown strategie werkt met candles van 1 minuut. Dat wil zeggen dat de slotkoers waarop Updown Strategie stuurt één keer per minuut wordt vastgesteld. Als deze slotkoers hoger is dan de slotkoers van de vorige candle, dan verkoopt de Updown nog niet, dan is er immers sprake van een stijgende koers. Hij verkoopt pas als de laatste candle fundamenteel (in koers en volume) lager is dan de voorgaande candle.

u

ik heb een aantal trades openstaan op BBT waarvan ik de coins niet meer op de exchange heb staan. De trades kunnen dus niet verkocht worden. Is er een manier om deze trades te verwijderen zodat ik een duidelijker overzicht heb?

Oplossing: 1. Je koopt eenmalig de verschillen ‘handmatig’ bij in het dashboard van de exchange. De trader rond dan alle transacties af en de historie blijft bewaard.

Oplossing 2. Je verkoopt de betreffende crypto’s in de exchange handmatig en pakt daarmee je winst. In de trader zet je de betreffende orderregels op “on hold” (button “II” in het aankoopscherm). De trader negeert de transacties en de historie blijft bewaard.

Oplossing 3. Je verkoopt de betreffende crypto’s in de exchange handmatig en pakt daarmee je winst. De betreffende traders verwijder je en voer je daarna opnieuw op. Alle posten zijn nu gereset en de trader begint opnieuw. De trader historie is daarmee wel gewist. Pak de optie die jou het meest aanspreekt.

u

WAT IS: INSTELLING MAXIMAAL OPEN AANKOPEN?

Je kunt per trader ingeven dat er een maximum aantal aankopen voor de desbetreffende munt gedaan mag worden. In combinatie met het gemiddelde aankoop bedrag kun je een precieze limiet zetten op hoeveel geld je per munt wilt investeren. Je kunt deze optie ook gebruiken om de trader opdracht te geven een munt ‘leeg’ te verkopen zonder nieuwe aankopen te doen (door ‘0’ in te vullen).

u

Mijn gemiddeld aankoop bedrag staat op 60 euro, maar de bot heeft meer gekocht! Hoe kan dit?

Als na de aankoop het restbedrag op jouw Euro rekening niet voldoende is voor een volgende transactie (minimum transactiegrootte is € 50,-) dan neemt de trader het restant mee in zijn aankoop. Dus jij had een rest saldo van bijvoorbeeld €10,- en de trader wil €60,- aankopen, maar ziet dat er dan € 10 resteert (= minder dan € 50) dus koopt € 70 aan.

Waarom doet de bot dat?
Als iemand € 95,- als kapitaal op de exchange zet en hij zet de gemiddeld aankoopbedrag op €50,- , dan zou in theorie €45,- nooit geïnvesteerd worden ( = bijna de helft van het kapitaal)

Nog vragen? Neem contact op:

7 + 7 =